image001

Tips på saker att göra

Vi vill såklart att ni ska utforska norra Gotland med närområdet runt Norrvange och Kappelshamn först.

Ta en tur in till Kappelshamn och spana in byn med bl a den lilla hamnen med sjöbodarna, restaurang Kappelshamns Veranda sk. KV, i den gamla affären, badplatsen, idrottsplatsen med utegym. Du kan även vara med på klubbens träningar om abstinensen ger sig till känna. En dag i veckan är det bollkul för alla. I klubbstugan bastar vi på lördagarna, då är alla välkomna!

Naturen på den här delen av Gotland är nog det som berört oss mest och som du inte får missa! Stenkusten är så fantastisk och vissa delar av den är magisk!

Halls huk, norr om Kappelshamn, med sin lilla hamn och udden med fyren är fantastiskt vacker. Lite söderut, från Halls huk, ligger Ireviken och Lickershamn. Två vikar med hamn och bad och Puttes rökeri. Mycket revligt!

På andra sidan viken ligger Bläse med sitt kalkbruksmuseeum. Ovanför ligger det gamla brottet dit du kan åka tåg! Där kan du även bada. Vill du bada i fler kalkbrott finns det kända brottet som kallas Blå lagunen ca en mil norrut.

Närheten till Fårö måste så klart utnyttjas. Där finns så mycket att se och uppleva. Några av våra favoriter är Gamle hamn, raukområdet, Bergmanmuseet, Ekeviken, Sudersand och inte minst Kutens Bensin, ett ställe du inte får missa!

De gamla kalkbrotten erbjuder unika miljöer där man förr arbetade hårt men som nu kanske kan ge ett skönt bad i en annorlunda miljö. De ligger lite här och var och ger en bild av hur viktig kalkbrytningen har varit för Gotland.